Revista MODELIST
"Nu învingătorii scriu istoria!"
 Revista  MODELIST - Modelism si Istorie Militara


IAR-POTEZ 25


Autori: Dan Antoniu si George Cicoș

Ilustrații: Teodor Liviu Moroșanu

Pagini: 66 

Preț: 35 lei 

Ediție bilingvă, română - engleză


Cartea IAR-POTEZ 25 este primul supliment al revistei MODELIST” din seria "Avioane Construite în România". Cartea este o scurtă descriere a avionului IAR-POTEZ 25 construit la IAR Brașov sub licentă și are 2 secțiuni:

•Prima parte - prezentarea avionului construit la IAR Brașov, cuprinde 37 fotografii alb negru și 11 desene din cartea tehnică a avionului, plus o anexă cu data punerii în serviciu a fiecărui avion.

•Partea a doua - concursul Micii Antante la care România a participat cu avioane Potez 25, conține 25 de poze alb negru.

Cartea mai include 10 profile color ale avionului realizate de Teodor Liviu Moroșanu, plus o vedere de sus și una de jos a avionului.


Clic pe imagine pentru detalii


Romanian Fighter Colours 1941-1945


Autori: Dan Melinte și Teodor Liviu Morosanu

Editura: MMP, Polonia

Pagini:  192, Copertă cartonată

Preț: 120 lei 

Ediție: in limba engleză


Cartea Romanian Fighter Colours 1941-1945 vine sa completeze imaginea despre avioanele de lupta din anii 1941-1945. 

•Aviația română de vânătoare din cel de-al doilea război mondial poate fi socotită ca una dintre “cenușăresele” acestui mare conflict între națiuni, iar piloții eroi sunt foarte puțin cunoscuți în afara cercurilor de entuziaști ai aviației. Scopul acestei cărți este să scoată la lumină măcar o parte dintre acești eroi minunați care s-au jertfit luptând din 1941 până în 1945 pe trei fronturi:
- pe frontul de Răsărit, ca aliați ai Luftwaffe, zburând pe aparate de diverse tipuri, dar la cerințele și standardele de exigență germane.
- pe frontul de acasă, luptând contra giganticei armade aliate, în apărarea teritoriului național, în condiții de inegalitate extremă, și contra unor aparate superioare calitativ.
- pe frontul de Vest, zburând împotriva foștilor aliați, pentru înfăptuirea idealului național.

•Bazată pe studierea unor materiale inedite: carnete de zbor, memorii, arhive militare, civile sau personale, cartea este bogat ilustrată cu peste 150 de fotografii alb-negru, dar și cu peste 100 de profile color. O carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca pasionaților de istoria aviației sau a modeliștilor.


Clic pe imagine pentru detalii


S-A FURAT AVIAȚIA


Autor: Valeriu Avram

Editura: Host Models

Pagini:  364

Preț: 50 lei 

Ediție: în limba română


Cartea S-A FURAT AVIAȚIA este primul număr din colecția "ISTORIA ARIPILOR ROMÂNEȘTI". 

•Lucrarea este rezultatul cercetărilor din domeniul aeronauticii și prezintă publicului afacerile cu materiale aeronautice (avioane, motoare de aviație, armament și aparatură de bord) în care au fost implicați unii comandanți din aeronautică în cârdășie cu oameni politici ai vremii și Casa Regală, pe parcursul unui veac de existență a aviatiei militare.

•Cartea este realizata in conditii grafice deosebite si contine 364 de pagini ilustrate cu peste 100 de fotografii inedite.


Clic pe imagine pentru detalii


AMINTIRI DESPRE AVIAȚIE ȘI AVIATORI


Autor: Tiberiu Stătescu

Editura: Host Models

Pagini:  450

Preț: 65 lei 

Ediție: în limba română


Cartea AMINTIRI DESPRE AVIAȚIE ȘI AVIATORI prezintă memoriile Comandorului "Tiberiu Stătescu" , pilot de vânatoare pe frontul de est în perioada celui de-al doilea razboi mondial

•Memoriile au fost scrise in perioada comunista şi nu au fost publicate, autorul neavând speranţa că vor fi vreodată publicate. Însă dupa 1989, prin munca îngrijitorilor acestei ediţii, scrierile Comandorului "Tiberiu Stătescu"  au putut fi puse cap la cap şi tiparite.

•Considerăm că pe acestă cale se pune în valoare activitatea acestui erou.


Clic pe imagine pentru detalii
 
 
 
© S.C HOST MODELS S.R.L. Toate drepturile rezervate.